Blog

Bugününü inşa etmeyi bilmeyenlerin en temel mazeretidir “yarın” ve “yarın”cıların en temel özelliği, yaşadıkları anın kıymetini bilmemeleridir. Yapacakları her işte, alacakları her kararda, uygulamayı düşündükleri her alanda başlangıç noktaları “yarındır.” Ve bir türlü gelmez o yarınlar, yeniden inşa etmek için hayatlarını.

Sahi, siz bugüne kadar başarısını “yarın” gerçekleştirmiş bir insan tanıyor musunuz? Mesela bugünün nafakasını “yarın” kazanmış biri var mı çevrenizde? Veya bugün vermesi gereken ödevini “yarın” yapmış bir öğrenci tanıyor musunuz? Bu yazıyı kaleme alan kişi yazısını “yarın” yazmış olabilir mi?

Bu soruları çoğaltmak mümkün bununla birlikte sorulara vereceğimiz cevap malum. Hayır, içimizden hiç kimse “yarını” yaşamadı, yaşamıyor, yaşayamayacak. Özendiğimiz, gıpta ettiğimiz o başarı öykülerinin tamamı “bugün”lerde yazıldı. Onu yazan ve yaşayan kahramanlar “bugün”leri yaşayarak başarılı oldular.

Başarının “yarın”a, “az sonra”ya “hele dur”a tahammülü yok çünkü. Eğer bir şeyler yaparak geleceğimizi kotarmak istiyorsak bunun yeri “bugün” veya “şimdi”dir.

Başarılı insanların en temel özelliğidir “bugün”, hatta bugünün içindeki “şuan”. Onlar yaşadıkları “anın” kıymetini idrak edenlerdir. “Eylem”e geçme en sevdikleri icraattır. Onlar konuşarak laf üretmek yerine “eylem”e geçerek ter atarlar. Lügatlerinde “yarın”ı eyleme geçme zamanı olarak kullanmazlar.

Başarı ve başarısızlık temelde “yarın”ı veya “şimdi”yi kullanmaya bağlıdır. Bu ayrımı fark edenler “bugün” bineğine binip “yarın”larını inşa edenlerdir. 

@drktastan

ayşenur erdem (19.06.2019)

insan taaa hz. Ademden günümüze kadar hep aynı hatayla ve sorunla yenilmiştir, yenildiğini veyahutta yenileceğini bile bile aynı hataya aynı vartaya düşmüştür, yani insan kendi kendini atmıştır o uşurumdan. Fakat tembellik tenperverlik , hodbinlik ve hodgamlık olduğundan insanda , kalın bir gaflet uykusuyla kendini sarhoş etmiş ve yarını ,iptali his yapmıştır.Bu,insana ne kadar kolay ve rahat gelsede ,ertesi güne uyandığında eyvahlar , esefler ve dövünmelerden başka bir kapı aşmayacaktır.insan olarak bunu bende şok yaşadım , yarına bırakmanın neticesi eyvahlar ve esefler olduğunu bilsemde üzerimdeki ağır gaflet perdesini atamadım şoğu zaman. illa perdeyi gayb’ın aşılmasımı gerekir ,insanın ,yarını bugüne şevirmesi işin, ne bekliyoruz , giden dakikalar bizden gitmiyormu,yıkılan bina tuğlası bizim binamızdan değilmi, belkide duamız eksiktir uyanamayışımızın arkasında yatan, gayretimiz kaybolmuş belkide, belkide kendimizi kandırmanın adıdır bu kelimelern arkasında yatan gerşek.Umarım hala nefes alıyorken bugun ’cülerden oluruz......

Yorumlarınız bizim için değerlidir !